Cavalleri

Cavalleri ir iemācījušies darīt vīnu vadoties pēc intuīcijas, pieredzes un garšas izjūtu, bet darbs var apburt viņus pašus tikai tad, ja ir pārliecība par visu, ko viņi spēj izdarīt ar savām rokām.

 

Viņiem nav šaubu- ceļš, kas apvieno organiskuma un biodinamiskos principus, ir īstais ceļš, lai ražotu vīnu, kas raksturo šo zemi, vīna dārzus un vēsturi. To visu, kas Cavalleri ir.

cavalleri_illustration 3.jpg

Cavalleri vienmēr atbalstījusi ilgo rauga nogatavināšanu un tās priekšrocības. Tas, ko saka normas, viņuprāt, nav pietiekami. Šī iemesla dēļ Cavalleri sāk ar izturēšanu 24 līdz 34 mēnešus, dažām dzirkstošā vīna kolekcijām sasniedzot par 120 mēnešus. Lai process būtu atbilstošs senajām tradīcijām, katra pudele tiek griezta ar rokām, nolemjot, kad veikt nogulšņu atdalīšanu, tas tiek veikts pamatojoties uz vīnogu ražu un pašu vīndaru pārliecību.

 
cavalleri+4.jpg

Franciacorta DOCG Brut Rosé 2014- sekojot instinktam

 

Darot vīnu, viņi neseko nekādai ideoloģijai vai trendiem tirgū. Cavalleri seko dabai un pašu garšu izjūtai. 2014. gada vasara bija vēsa un lietaina, kas padarīja Pinot Noir vīnogu nogatavošanos Franciacorta teritorijā sarežģitu. Vīnogām pietrūka intensīvās augļainās garšas.

Pēdējo 10 gadu laikā Franciacorta Rosé dzirkstošais vīns tika darīts tikai no Pinot Noir vīnogām, tomēr 2014. gadā tika nolemts, ka tiks pievienotas arī Chardonnay vīnogas, lai panāktu šī vīna īpašo buķeti.

cavalleri%2B1.jpg

Vīnogu šķirnes: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay

Ražas novākšana: pirmā septembra nedēļa

Vīna darīšanas metode: fermentācija un nogatavināšana notiek nerūsējošā tērauda tvertnēs

Buķete: elegants un labi nobalansēts, delikāts tā krāsā, bet ar spēcīgu struktūru un daudzveidīgu aromātu