
Famiglia Losi
Agricola Losi ir mazs vīna ražotājs, kuram svarīga kvalitāte, ikdienā tiek pielietotas zināšanas un noslēpumi, kas izkopti daudzo gadu gaitā.
Losi- senā Chianti reģiona vīndaru ģimene ražo vīnu jau piecās paaudzēs. Aizraušanās sākumi meklējami kopš 1870. gada, kad ģimene kļuva par Chianti Classico un šī reģiona vietējo vīnogu aizstāvjiem.
Losi ģimene vienmēr novērtējusi savus produktus, kur apvienota gan patika pret vīna darīšanu, gan arī pret mākslu. Tieši šī iemesla dēļ kopš uzņēmuma dibināšanas Losi ģimenei ir īpaši veiksmīgas attiecības ar mākslinieku Marcello Aitiani, kurš bijis atbildīgs par Querciavalle un Armonia etiķešu dizaina konceptu un izveidi. Meistars arī parūpējās par māksliniecisko aspektu Losi ģimenes nozīmīgajā brīdī, kad tā svinēja savu 50 gadu pastāvēšanas jubileju.

Chianti Classico LOSI Millennium Gran Selezione DOCG 2011

San Brunone Super Tuscan 2013

Armonia Super Tuscan

Cavalier Tranquillo Rosso IGT Toscana

Vinsanto del Chianti Classico Querciavalle DOC

Grappa Chianti Classico Riserva Querciavalle

Extra Virgin olive oil DOP Chianti Classico Querciavalle Monocultivar Correggiolo

Cavalier Tranquillo Bianco IGT Toscana

Querciavalle Rosato Toscana IGT

Chianti Classico Querciavalle DOCG 2012 & 2016

Chianti Classico Querciavalle Riserva DOCG
Chianti Classico LOSI Millennium Gran Selezione DOCG - dzeja, ko izteikusi zeme
Chianti Classico LOSI Millennium pirmo reizi tika izražots 2000. gadā no izcilas 1997. gada ražas vīnogām. Pēc tam ražošana tika atkārtota ar īpaši atlasītām vīnogām no labākajiem gadiem.
Losi vīna darītavas dibināšanas sešdesmitajā gadadienā šis vīns ieguva jaunu augstākā līmeņa apzīmējumu- Chianti Classico Gran Selezione, un tā pirmā parādīšanās pasaulei notika 2014. gada 17. februārī kopā ar vēl 33 citiem ražotājiem.
Vīnogu šķirnes:
Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Nera
Vīna darīšanas metode: alkoholiskā fermentācija notiek no 15 līdz 20 dienām nerūsējošā tērauda mucās temperatūrā, kas nedaudz zemāka par 27 grādiem. Pēc tam tiek veikta malolaktiskā fermentācija cementa tvertnēs.
Nogatavināšana: vismaz 36 mēnešus franču ozolkoka 10 hektalitru tilpuma mucās, pēc tam kļūst izsmalcinātāks pudelē
Krāsa: intensīvi rubīnsarkana
Smarža: kazeņu ievārījuma, piparu, krustnagliņu, vaniļas un balzametiķa notis
Garša: sausa, silta, patīkami nogatavojušies tanīni, maiga un samtaina, eleganta un ar garu nobeigumu
Buķete: ingtensīva, ilgnoturīga, ar plūmju un balzametiķa notīm