Hirsch
Ikviens, kurš skatās tālumā no Hirsch degustāciju zāles, diezgan ātri saprot, kas ir tas, kas nosaka šīs darītavas vīnu raksturu- skats pāri vīna dārziem un augļu kokiem, izcilas nogāzes, kur atrodas galvenās vīnogu dārzu teritorijas: Lamm, Gaisberg, Grub, Renner un Heiligenstein.
Hirsch vīndari uzskata, ka vīnam jāļauj notikt pašam, tas ir apzināts pretstats tradicionālajai uztverei, ka vīns tiek darīts.
“Es jūtu dziļu mīlestību pret šo reģionu un tā augsni. Es nevarētu pagatavot vīnu nekur citur pasaulē, jo priekš manis vīns ir definēts pēc tā piederības sajūtas, un tā raksturs nāk no augsnes. Tie ir vīni izsmalcinātiem lietpratējiem un pacietīgiem entuziastiem, kuri vīnam sniegs tā uzplaukšanai nepieciešamo laiku.”
- Johannes Hirsch
Weingut Hirsch ir ģimenes īpašums.
Johannes ar sievu Sandru apstrādā 31 hektāru lielus vīna dārzus, viņus šajā darbā enerģiski atbalsta Johannesa tēvs Josefs un māte Kristīne. Ģimene ir ļoti lepna par to, ka var strādāt vienās no labākajām vīna dārzu teritorijām reģionā: Lamm, Renner, Grub, Gaisberg un leģendārajā Heiligenstein.
Šo vietu augsne un mikroklimats izraisa tādu vīnu attīstību, kam piemīt dziļi aromāti un ievērojama vitalitāte, un vēl, tie īpaši atšķiras ar savu lielo nogatavināšanas potenciālu. Darītava bija pirmā, kas pieņēma praksi augstākās kvalitātes vīnu pudelēs pildīt ar skrūvējamu korķi, kopš tā laika Hirsch tiek uzskatīti par pionieriem un modernistiem.
Šis vīna dārzs topogrāfiski atrodas starp Heiligenstein un Gaisberg kalniem, kuri no trim pusēm aizsargā pret vēju, ieleja ir atvērta pret dienvidrietumiem. Kaļķainā augsne, kas radusies no irdeniem vēja sapūstiem nogulumiem un kurai ir mālaina konsistence, dažviet satur arī granti. Zem irdenās zemes daļas gulst Zöbing veidojums, kura pamatsastāvā ir dūņas un smilšakmens.
Vīnogu šķirne: 100% Grüner Veltliner
Ražas novākšana: septembra sākumā vai vidū
Krāsa: gaiša zeltaina krāsa, kas atstaro zaļu
Smarža: pilnīgs un bagāts ar smaržām, kas atgādina bumbieres un ābolu kokus pilnbriedā un lēcas, sākumā parādās piparu notis, kas kļūst arvien spēcīgākas, pat nedaudz atgādina kariju, pēc tam pūdercukuru.
Garša: no kokiem nokrituši, gatavi āboli, kam līdzi seko augu, pļautas zāles garšas, spēcīga struktūra un citrusu nobeigums
Gastronomiskā saderība: vēžveidīgie, gliemenes, austeres, mājputnu gaļa, dārzeņu tortellini, pasta ar jūras veltēm, risotto