La Monacesca

Vīna darītava atrodas Macerata provincē un nelielā Ancona provinces daļā, šī teritorija gandrīz vai saucama par paslēpto zemes stūrīti.

 

Varbūt tieši tas šo darītavu padara vēl īpašāku, jo tā ir vienīgā pietiekami ievērojama izmēra teritorija, kuras ieleja atrodas virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem pa asi, kas norobežojas ar Castelraimondo (Macerata province) komūnu dienvidos un Cerreto D'esi (Ankonas province) komūnu ziemeļos.

la monacesca 1.jpg

Mūsdienās vietējās vīnogu šķirnes un unikālā vide, kas ietver vīna dārzus, ir absolūti nepieciešami vīna panākumu raksturlielumi. La Monacesca darītava ir pateicīga par šādu laimi, kur nav jārisina lieli mārketinga jautājumi, jo vīna ražošana balstās uz drošu pamatu- unikāliem vietējiem laika un augsnes apstākļiem, kas rada atrisinājumu viņu vietā.

 
la monacesca 8.jpg

Verdicchio Di Matelica Riserva DOCG Mirum - dziļa harmonija un elegance

 

Mirum Monacesca ir viens no labākajiem Verdicchio di Matelica ražošanas piemēriem. Nozīmīgs vīns ar lielisku personību un struktūru. To apliecina neskaitāmās balvas, kuras piešķīruši nozīmīgākie vīna ceļveži.

Vīnogas priekš ši vīna tiek atstātas pārgatavoties vīnogulājos, lai pēc tam tās tiktu manuāli novāktas. Vīna darīšanas procesā tiek veikta gan alkoholiskā, gan malolaktiskā fermentācija. Vīna smalkums veidojas 18 mēnēšus to noturot tērauda mucās, pēc tam sešus mēnešus pudelēs. Šis vīns tiek ražots tikai labāko ražu gados.

 
 
la+monacesca+2.jpg

Vīnogu šķirne:

100%

Verdicchio

Produkcijas zona: Contrada Monacesca, Matelica komūna

Ražas novākšanas periods: trešā, ceturtā oktobra nedēļa

Smarža: ilgstošā nogatavināšana ļauj tai būt izteiksmīgai ar intensīvu grauzdētu mandeļu, citrusaugļu, medus un maizes garozas smaržu. Ilgāka noturēšana smaržu padara vēl kompleksāku

Garšas buķete: paplašinās līdz pārsteidzošai bagātībai, līdzsvarots, tomēr škietami nebeidzamu garšu

Gastronomiskā saderība: ideāli piemērots nenogatavinātiem sieriem, vītinātas, sālītas gaļas uzkodām, mājputnu un teļa gaļai