La Monacesca
Vīna darītava atrodas Macerata provincē un nelielā Ancona provinces daļā, šī teritorija gandrīz vai saucama par paslēpto zemes stūrīti.
Varbūt tieši tas šo darītavu padara vēl īpašāku, jo tā ir vienīgā pietiekami ievērojama izmēra teritorija, kuras ieleja atrodas virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem pa asi, kas norobežojas ar Castelraimondo (Macerata province) komūnu dienvidos un Cerreto D'esi (Ankonas province) komūnu ziemeļos.
Mūsdienās vietējās vīnogu šķirnes un unikālā vide, kas ietver vīna dārzus, ir absolūti nepieciešami vīna panākumu raksturlielumi. La Monacesca darītava ir pateicīga par šādu laimi, kur nav jārisina lieli mārketinga jautājumi, jo vīna ražošana balstās uz drošu pamatu- unikāliem vietējiem laika un augsnes apstākļiem, kas rada atrisinājumu viņu vietā.
Mirum Monacesca ir viens no labākajiem Verdicchio di Matelica ražošanas piemēriem. Nozīmīgs vīns ar lielisku personību un struktūru. To apliecina neskaitāmās balvas, kuras piešķīruši nozīmīgākie vīna ceļveži.
Vīnogas priekš ši vīna tiek atstātas pārgatavoties vīnogulājos, lai pēc tam tās tiktu manuāli novāktas. Vīna darīšanas procesā tiek veikta gan alkoholiskā, gan malolaktiskā fermentācija. Vīna smalkums veidojas 18 mēnēšus to noturot tērauda mucās, pēc tam sešus mēnešus pudelēs. Šis vīns tiek ražots tikai labāko ražu gados.