Lunae

Paolo Bosoni galvenā pārliecība ir tāda, ka vīna dārzos radīto kvalitāti iespējams notvert un saglabāt pagrabos ar rūpīgu un cieņpilnu darbu visos vīna darīšanas posmos: sākot no ražas novākšanas līdz pat vīna pildīšanai un nogatavināšanai pudelēs. Tā ir apņemšanās, kas tiek uzturēta ar azartu un inteliģenci, ar cieņu pret zemi un plašu izzināšanu.

 

“Mēs ticam, ka vīns ir dzīva būtne, fizisku darbību un smalku enerģiju rezultāts, kas veido vīna struktūru un raksturu, atspoguļojot izcelsmes teritoriju un tās vīna darīšanas tradīcijas.”

- Debora Bosoni

 
lunae10.jpg

Skats uz Magra upes ieleju un Colli di Luni kalniem parāda šīs zemes īpašo dažādību: ielejās augsne ir smilšaina, bet kalnos tā ir sausa. Tas ļauj Lunae vīna darītavā ražot vīnus ar pilnīgi atšķirīgām īpašībām.

 
lunae6.jpg

Colli di Luni DOC Vermentino Etichetta Nera - augstākā novērtējuma balvu ieguvējs

 

Vermentino vīni Lunae darītavā ir īpaši ar to, ka darīti no vīnogām, kas nākušas no dažādiem vīnogulājiem, un aukstā macerācijas procesa kopā ar vīnogu mizām, kas pastiprina tā tradicionālās īpašības, tā buķeti padarot bagātīgāku un sarežģitāku.

Šis vīns ir Lunae lieliskais pārstāvis, kam Gambero Rosso piešķīris balvu Tre Bicchieri piecus gadus pēc kārtas. Kopējā vīna produkcija sasniedz gandrīz 550 000 pudeles no apmēram 45 hektāriem vīna dārzu.

 
lunae11.jpg

Vīnogu šķirne: 100% vermentino

Produkcijas zona: Castelnuovo Magra and Ortonovo (La Specia)

Fermentācijas process: kontrolētā temperatūrā nerūsējošā tērauda mucās

Krāsa: intensīva salmu dzeltena ar izceltām gaiši dzeltenām niansēm

Buķete: pievilcīgs, ar lielisku tektūru, elegants ar izteiksmīgu meža ziedu, aromātisku augu, garšvielu, nogatavojušos augļu un medus aromātiem. Harmoniska, bet noturīga un sturkturēta buķete.

Gastronomiskā saderība: lieliski sader ar Ligūrijas reģiona tradicionālajiem ēdieniem- vītinātām zivīm, liellopu subproduktu sautējums, mājputniem, zupām un zivīm