Tenuta Roveglia

Tenuta Roveglia raksturīgā kombinācija starp tradīcijām un inovāciju, mīlestību pret zemi un zinātniskiem pētījumiem ir novedusi pie tā, ka darītava gadu gaitā ir pārveidojusies par pievilcīgu modernas vīna darītavas paraugu.

 

Lugana reģiona ražošanas zona atrodas apgabalā, kura ģeoloģiskā zemes slāņu veidošanās aizsākusies pirms 200 miljoniem gadu, tā atbildīga par dažām īpašībām un atšķirīgajām īpatnībām, kas šīs teritorijas vīniem piemērojama. Augsnes raksturs- morēnas iežu izcelsme, mālaina un kaļķaina- rada absolūti unikālus apstākļus Turbiana vīnogu šķirnes audzēšanai. Arī mikroklimats, kas ir īpaši maigs visa gada garumā, patiecoties Gardas ezera regulējošajai iedarbībai, veicina labvēlīgus apstākļus vīnogu nogatavināšanai.

tenuta roveglia4.jpg

Šī augsnes un mikroklimata kombinācija ir spējusi radīt vīnu, kas jau kopš Senās Romas laikiem tiek pieminēts ar savu unikālo raksturu. Tradīciju un mūsdienīguma savienojums nav darītavas klišeja. Tas, kas 19. gadsimta beigās bija Šveices uzņēmēja Federiko Zveifela (Federico Zweifel) revolucionārais varoņdarbs, šodien ir viena no pedantiskākajām un kvalitatīvākajām Lugana reģiona vīna darītavām.

 
tenuta+roveglia7.jpg

Vigne di Catullo Lugana Riserva DOC - darītavas etalons

 

Vigne di Catullo ir patiess Tenuta Roveglia vīna darītavas etalons, kas veltīts latīņu dzejniekam Gajam Valērijam Catullus (Gaius Valerius Catullus), kurš vēljoprojām ir klasikas cienītāju dominējošais mākslinieks Sirmionē.

 

Šī vīna vīnogas tiek rūpīgi atlasītas no vairāk nekā 55 gadus veciem vīna dārziem, pēc tam tas gadu tiek izturēts tikai tērauda mucās, piešķirot prestižo Riserva nosaukumu.

tenuta roveglia6.jpg

Vīnogu šķirne: 100% Turbiana (Trebbiano di Lugana)

Produkcijas zona: Gardas ezera dienvidu daļa, 50 metrus virs jūras līmeņa

Novietojums un augsne: līdzena zeme ar augsni, kuras sastāvā galvenokārt ir māls ar nelielu kaļķakmens piejaukumu, bagāta ar minerālsāļiem

Fermentācija: bez vīnogu mizām, sula viegli tiek spiesta, iegūstot līdz 50% no dabīgi iztecējušās sulas. Fermentācija notiek nerusējošā tērauda tvertnēs

Buķete: īpaši bagātīga, kur kraukšķīgās, minerālainās notis harmoniski saskan ar tām, kas augļainākas

Gastronomiskā saderība: lieliski sader ne tikai ar zivi, bet arī ar pastas ēdieniem, grilētu gaļu, risotto un sieriem. Nesader ar saldiem ēdieniem un desertiem, jo vīnam ir spēcīga personība