
Tenuta Sant’Antonio
Četri brāļi un sapnis, kas radies starp viņu tēva radītajiem vīna dārziem Valpolicella reģiona sirdī.
Šajā reģionā aug vīnogu Corvinone, Corvina un Rondinella šķirnes. Bet arī Garganega, Trebbiano di Soave un Chardonnay. Šeit piepildās sapņi. Un šie sapņi pārvēršas par lieliskiem vīniem, kā piemēram, Amarone, Valpolicella un Soave.
Tenuta Sant’Antonio vīna darītavas mērķis ir radīt produktus ar diženāku personību, lielāko uzsvaru liekot uz dabisku ražošanas procesu. Pirms pieciem gadiem vīndari nolēma veikt eksperimentus, kas atšķiras no tradicionālā vīna darīšanas procesa gan vīna dārzā, gan darītavā, cenšoties izmantot jaunāko informāciju, kas iegūta no pētniecības laboratorijām. Šis piedzīvojums sākās, kad Tenuta Sant’Antonio atklāja iespēju ražot vīnus neizmantojot sulfītus, un tā aizsākās Télos projekts. Organiskā un ķīmiskā mēslošana tiek aizstāta ar augu komposta izmantošanu, ko iegūst, fermentējot zarus, mikroorganismus un mitros sadzīves atkritumus.

Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2015

Amarone della Valpolicella Riserva Lilium Est 2007

Valpolicella Superiore La Bandina 2015

Valpolicella Ripasso Monti Garbi 2015 & 2016 & 2017

Valpolicella Nanfrè 2018

Fontana Soave

Monte Ceriani Soave Cru

Vecchie Vigne Soave Cru

Passito Colori D'Autunno

Recioto Argille Bianche

Grappa Amarone Campo dei Gigli

Grappa Rossa di Amarone Campo dei Gigli

Amarone della Valpolicella Antonio Castagnedi 2015
Campo dei Gigli Amarone della Valpolicella DOCG - apbalvojumu karalis!
Vīns, kas saņēmis visvairāk starptautisku žūriju apbalvojumus. Senākais darītavas vīna dārzs ir veltījums lilijai- puķei, kas ir Tenuta Sant’Antonio teritorijas simbols. Šajā vīna dārzā aug viens vīnogulājs, kas arī piešķir Campo dei Gigli vīnam tā unikalitāti.
Vīnogu šķirnes: 70%
Corvina un Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta
Izcelsmes teritorija: Mezzane di Sotto- Monti Garbi apgabals (Verona)
Smarža: savvaļas augļi, koksnesun minerālu notis ar lakricas, melno piparu, tabakas, garšvielu un šokolādes aromātiem.
Garša: līdzsvarota, ļoti intensīva, ar noturīgu buķeti, kas jādzer vismaz 5 gadus pēc ražas novākšanas
Gastronomiskā saderība: uz oglēm grilēta sarkanā gaļa, sautēta gaļa, cepeša gaļa ar gardām mērcēm, medījums, cietie, nogatavinātie sieri, rieksti. Šo vīnu vienmēr var baudīt arī vienu pašu draugu kompānijā



