
Tenuta Ulisse
Tenuta Ulisse- mūsdienīga gadsimtiem senu tradīciju, aizrautības un centības izpausme pret zemi- ir viena no Abruzzo reģiona vadošajām vīna darītavām. Uzņēmums ir iedziļinājies šī reģiona unikālajā dabiskajā vidē un seno vīnogu šķirņu milzīgajā potenciālā, uzliekot mūsdienīgu akcentu vietējām vīnogu šķirnēm- Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Passerina e Cococciola.
Aiz izcila vīna vienmēr slēpjas lieliska teritorija vīnogu audzēšanai ar unikālu augsni un klimatiskajiem apstākļiem.
Tenuta Ulisse vīni ir divu brāļu, Antonio un Luidži, aizrautības un pieredzes rezultāts, kas veltīti reģiona vīnu potenciāla un rakstura paušanai. Katra glāze darītavas vīna ir kā ceļojums, pārsteidzoša pieredze, vīzijas atspoguļojums.

Amaranta Montepulciano d'Abruzzo

10 Vendemmie Limited Edition

Metodo Classico Dosaggio Zero

Ulisse Bianco

Ulisse Rosè

Ulisse Pecorino

Ulisse Trebbiano d'Abruzzo

Ulisse Cerasuolo d'Abruzzo

Ulisse Montepulciano d'Abruzzo

Sogno di Ulisse Chardonnay Malvasia

Sogno di Ulisse Montepulciano d'Abruzzo

Nativae Montepulciano d'Abruzzo

Nativae Abruzzo Pecorino
Amaranta Montepulciano d’Abruzzo DOP- uzmanības centrā
Montepulciano vīnogas izcelsme vienmēr ir bijusi neskaidra. Tā 1906. gadā tikusi klasificēta kā šķirne Sangioveti. Šodien ir pārliecība, ka abām vīnogām nav nekā kopīga. To audzē galvenokārt Abruzzo reģionā un citos Itālijas dienvidu centra reģionos. Mūsdienās, pateicoties dažu ražotāju un vīndaru kaislībai, Montepulciano ir nokļuvusi uzmanības centrā starptautiski kā viena no visaugstākās kvalitātes sarkanajām vīnogu šķirnēm pasaulē.
Vīnogu šķirne: 100% Montepulciano
Vīna darīšanas metode: daļa vīnogu tiek novāktas pēc nelielas ogu pārgatavošanās, 15 līdz 20 dienas notiek macerācijas process, pēc tam termokontrolēta alkoholiskā fermentācija no 24 līdz 26 °C temperatūrā
Krāsa: Rubīnsarkans ar granāta krāsas atspīdumiem
Buķete: intensīva un noturīga, augļaina, ar kaltētu ziedu, garšvielu, lakricas, skābu ķiršu notīm. Uz paletes samtains, gandrīz krēmīgs, tanīnu struktūra labi sajaucas ar alkoholu
Gastronomiskā saderība: lieliski piemērots cepešiem, medījuma gaļai, ēdieniem ar spēcīgu garšu, kā arī nogatavinātiem sieriem.